Camping Frankrijk Lourdes

Lourdes, door bezoekers en gelovigen bij uitstek bekend als "de stad van de wonderen", is een Franse gemeente die bekend staat in de Occitaanse regio. De stad is een belangrijk punt voor het christelijk geloof. Geografisch gelegen in het zuiden van Frankrijk, dicht bij de grens tussen Spanje en Zuid-Frankrijk, is de stad sinds 1858 zeer mythisch geworden. Op deze datum vonden de verschijningen van Lourdes plaats. Sindsdien is Lourdes de stad van de wonderen en een belangrijke bakermat van het christelijk geloof. Maar naast deze zeer groeiende reputatie is Lourdes ook een stad die rijk is aan natuurlijke hulpbronnen. Dankzij de bevoorrechte ligging, tussen de zee en de bergen, biedt het allerlei activiteiten voor liefhebbers van wandelen en buitensporten. De stad, die zeven valleien betreedt, geeft toegang tot de verschillende belangrijke plaatsen van de Hoge Pyreneeën, zoals de adelaars, het Garvanie-circus, het wildpark van de Pyreneeën en de grotten van Betharram. En niet te vergeten de grotten van Médous en de Pic de Midi van Bigorre. Sommige van deze grotere sites staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Elk jaar komen er meer en meer toeristen van over de hele wereld om de vele schatten van het erfgoed van deze mythische stad te bewonderen.

Bedevaartplaats voor veel gelovigen

Lourdes is een zeer belangrijk bedevaartsoord voor katholieken. Als gevolg hiervan verwelkomt het ongeveer 6 miljoen pelgrims per jaar. Onder de toeristen en bezoekers zijn veel zieken en verlamde mensen op zoek naar wonderen en genezing. De eerste verschijning van de Heilige Maagd gaf een zeer belangrijke religieuze dimensie aan de stad. Sinds de beroemde datum van 1858 is de ijver rond de verschijning inderdaad steeds groter geworden. De grot van Massabielle is de plaats van de verschijning. Later werd er een kapel gebouwd en sindsdien zijn er duizenden bezoekers doorheen gereisd in afwachting van een wonder of om tot de Heilige Maagd te bidden. De meeste bezoekers zijn gelovigen, maar ook toeristen waarderen de opwinding rond de stad.

Zeer waardevolle toeristische trekpleisters in verschillende gebieden

Vanaf de camping Domaine de la Tour des Hautes-Pyrénées kunnen toeristen en vakantiegangers genieten van de drukbezochte gebieden en de omgeving van de stad Marian. Lourdes is ook een stad voor sporters. Er wordt regelmatig bergafwaarts gefietst op de mountainbike. Maar het is ook mogelijk om te wandelen, wat georganiseerd wordt rond een bezoek aan de bekendste plaatsen van de stad. Lourdes heeft ook veel monumenten waarop de hele geschiedenis van de stad is gebaseerd. U kunt dus een bezoek brengen aan het Pyreneeënmuseum, het wassen museum met 100 wassen beelden of het beroemde Huis van Bernadette, dat de verschijningen van de Heilige Maagd vertelt. Het bezoek aan het kasteel van Lourdes is ook erg populair, het was de residentie van de graaf van Bigorre. Er zijn ook de Heiligdommen van Lourdes, die een oppervlakte van 51 hectare beslaan.

Lourdes is een illustere stad, ideaal voor een heerlijke gezinsvakantie. In de winter staan de activiteiten in het teken van skiën, zodat u kunt genieten van de sneeuwbedekking van de Pyreneeën. Wintersporten zoals schaatsen, hondensleeën en oriëntatieloop zijn ook mogelijk. Tijdens uw verblijf in Lourdes kunnen camping Domaine de la Tour en zijn professionele team u helpen om u voor te bereiden op de drukte van de rivier de Pau. U wordt begeleid door professionals tijdens uw rafting- of kajaktochten.

Tijdens uw vakantie in de Hautes-Pyreneeën, ook ontdekken :

Camping Argeles Gazost
Camping Luz Saint-Sauveur
Camping Tourmalet
Camping Gavarnie
Camping Hautes-Pyrénées
Camping Hautacam
Camping Cauterets
Camping le Val d'Azun

 
 
Camping du Domaine de la Tour en Hautes-Pyrénées
 
Onze andere campings
Camping Lavedan dans les Hautes Pyrénées Camping l'Arriou dans les Hautes Pyrénées
Onze partners
Tourmalet expérience Camping Hautes-Pyrénées région Occitanie Camping qualité Camping pas cher, Domaine de La Tour Hautes-Pyrénées