Camping Frankrijk Gavarnie

Gavarnie is een kleine stad met unieke charmes in de Occitaanse regio. Gelegen in de holte van een rustige vallei in het departement Hautes-Pyrénées, trekt de kleine stad de aandacht met zijn dorp en zeer hoffelijke uitstraling. Gelegen in het zuiden van Frankrijk, geniet de stad het hele jaar door van een zeer gunstig klimaat. Maar naast zijn voorbeeldige charme en de vele bezienswaardigheden die op elk moment bezocht kunnen worden, staat Gavarnie ook bekend om zijn circus. Een merkwaardige naam voor een park vol adembenemende wonderen. Natuurliefhebbers zullen versteld staan van de grote waterval van het Gavarnie-circus.

Het Gavarnie-circus en de activiteiten in de omgeving

Omgeven door 3000 m pieken, is het circus ongetwijfeld de belangrijkste attractie van het stadje. Het is een natuurlijk circus dat geclassificeerd is als glaciaal type. Het ligt in de Pyreneeën, tussen de bergketens. Maar het is ook een natuurpark met een grote verscheidenheid aan fauna en flora. Het werd in 1997 door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed. De meeste bezoekers genieten van wandelingen vanaf Camping Domaine de la Tour in de Hautes Pyrénées, dat in de buurt ligt, om het hart van het park direct te ontdekken. Wandelen is de meest populaire activiteit, maar ook andere sportieve activiteiten. Wat het park uniek maakt in de omgeving is de beoefening van ijsklimmen. Een populaire activiteit wanneer de watervallen bevriezen in het park. Naast deze gletsjercircuits van de vallei wachten de kleine avonturiers nog vele andere ongewone berghoeken, om nog maar te zwijgen van de buitengewone canyons van Pineta, Anisclo en Ordesa. Het is ook mogelijk om naar Roland's Breach te klimmen als u de gigantische breuk tussen twee muren wilt ontdekken die volgens de legende door het zwaard van de neef van Karel de Grote, Roland de Roncesvalles, werd gemaakt. Elk wandelpad of elke wandeling is een uitnodiging voor iedereen, eenvoudige wandelaar of wandelaar. Het Gavarnie-circus is gemakkelijk toegankelijk en biedt de hele familie, jong en oud, de mogelijkheid om het circus gemakkelijk en in verschillende omgevingen te ontdekken. Op sommige plaatsen is er ook een resort waar wintersporten erg populair zijn.

Gavarnie is ook een levendige stad. Elk jaar wordt er een festival georganiseerd: het is het Gavarnie festival. Een goed moment om de lokale cultuur te leren kennen.

In de winter draait het vooral om ski's. Het skigebied van Gavarnie-Gèdre wacht op de sportliefhebbers van gisteren met zijn 33 skipistes, uitgerust met een zeer uitzonderlijke natuurlijke omgeving. Langlaufen, sneeuwschoenwandelen en langlaufen staan op het programma.

Gavarnie en zijn overblijfselen uit de oudheid

Gavarnie is niet alleen bekend door zijn beroemde circus. De stad is ook een stad van monumenten die de belangrijkste verhalen van de plaatsen vertellen. De meest bezochte monumenten zijn: Notre Dame-du-Bon-Port, gebouwd in de 12e eeuw en ooit een priorij van de Hospitaalridders van Sint Jan van Jeruzalem, de beroemde Pyreneeënse begraafplaats die bekende persoonlijkheden uit de oudheid huisvest. Maar naast deze monumenten zijn ook andere toeristische trekpleisters erg populair, zoals de Camino de Santiago de Compostela of de prachtige uitzichten tijdens wandelingen op de Pyreneeën. Deze aantrekkelijke stad is een belangrijk punt voor veel toeristen en kampeerders die op zoek zijn naar nieuwe ervaringen, en het blijft ongetwijfeld een veelzijdige stad, zowel cultureel als sportief. Schilders, romantici en dichters die op zoek zijn naar sensaties, wetenschappers en botanici die op zoek zijn naar exploits zullen ook hun geluk vinden door een bezoek aan deze essentiële plek.

Tijdens uw vakantie in de Hautes-Pyreneeën, ook ontdekken :

Camping Argeles Gazost
Camping Luz Saint-Sauveur
Camping Tourmalet
Camping Hautes-Pyrénées
Camping Lourdes
Camping Hautacam
Camping Cauterets
Camping le Val d'Azun

 
 
Camping du Domaine de la Tour en Hautes-Pyrénées
 
Onze andere campings
Camping Lavedan dans les Hautes Pyrénées Camping l'Arriou dans les Hautes Pyrénées
Onze partners
Tourmalet expérience Camping Hautes-Pyrénées région Occitanie Camping qualité Camping pas cher, Domaine de La Tour Hautes-Pyrénées