Camping Frankrijk Argelès-Gazost

Wat te zien, wat te doen tijdens uw vakantie in Argelès-Gazost

Argelès-Gazost, gebouwd aan de voet van de bergen, aan de poort van het Nationaal Park van de Pyreneeën, is een gemeente in de Hautes-Pyreneeën met ongeveer 3.000 inwoners en twee rivieren, de Gave de Pau en de Gave d'Azun. Het is gelegen in de buurt van de meeste belangrijke sites in het departement: Lourdes, Cauterets Pont d'Espagne, Pic du Midi, Gavarnie, Luz-Saint-Sauveur en het beroemde skigebied Luz Ardiden....

De Argeliaanse stad is erg populair bij natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers (Aubisque pas, Soulor pas). Het herbergt verschillende opmerkelijke gebouwen zoals het Château d'Ourout, een geklasseerd historisch monument, de Saint-Saturnin kerk, de Tour de Mendaigne en de Tour de Vieuzac. Het heeft een prachtig dierenpark, een ruimte voor de bescherming en het behoud van Pyreneese dieren die zich ontwikkelen in semi-vrijheid.

De gemeente Argelès-Gazost wordt ook bezocht voor haar thermale baden. Zomers toerisme, wintertoerisme, thermaal toerisme: het is een ideale uitvalsbasis voor een sportief en curatief verblijf. Naast wandelen en fietsen, biedt het verschillende outdoor activiteiten: rafting, canyoning, hydrospeed, klimmen en paragliding in de zomer, skiën en sneeuwschoenwandelen in de winter in Hautacam.

Argelès-Gazost is een aangename, gemakkelijke en comfortabele vakantiebestemming, waar u kunt genieten van alle charmes van de Hautes-Pyrénées en vooral van de Grands Sites.

U zult het waarschijnlijk leuk vinden:

- Argelès-Gazost, een klein, comfortabel kuuroordje in een zachte en open valleibodemomgeving.

- De diversiteit aan recreatiemogelijkheden voor gezinnen

- De charmante bewegwijzerde wandeling van de Place de Saint-Savin naar de kapel van Notre-Dame de Piétat, op het voorgebergte.

- De originaliteit van de fauna en de dwaasheid van het Regionale Natuurreservaat van het Pibeste-massief

Tijdens uw vakantie in de Hautes-Pyreneeën, ook ontdekken :

Camping Argeles Gazost
Camping Luz Saint-Sauveur
Camping Tourmalet
Camping Gavarnie
Camping Hautes-Pyrénées
Camping Lourdes
Camping Hautacam
Camping Cauterets
Camping le Val d'Azun

 
 
Camping du Domaine de la Tour en Hautes-Pyrénées
 
Onze andere campings
Camping Lavedan dans les Hautes Pyrénées Camping l'Arriou dans les Hautes Pyrénées
Onze partners
Tourmalet expérience Camping Hautes-Pyrénées région Occitanie Camping qualité Camping pas cher, Domaine de La Tour Hautes-Pyrénées