Camping Frankrijk Luz St Sauveur

Luz Saint Sauveur, gelegen tussen de bergen van de Occitania regio, is een klein rustig dorpje in het departement Hautes Pyrénées. Gelegen in het zuiden van Frankrijk en vlakbij de Frans-Spaanse grens, biedt het stadje een nostalgisch beeld van de oudheid. Het is zeer gastvrij met zijn aangename klimaat, de temperatuur is gematigd in het midden van de zomer en zeer mild in de winter. Genesteld in een vrij diepe driehoekige vallei, opent het stadje de deur naar een unieke bestemming tussen een prachtige natuur en zonnestralen die zich een weg banen door de drie schietgaten van de bergen. De campings van deze gemeente, het hele jaar geopend, nodigen u uit voor een totale verandering van omgeving en een uitzonderlijk avontuur in het hart van de Hautes Pyreneeën. Camping Domaine de la Tour in de 65 is een van de meest prestigieuze campings in de regio, met aantrekkelijke prijzen voor alle bezoekers.

Luz-Ardiden, tussen sport en wandelen

In de omgeving, op zo'n twaalf kilometer afstand, heeft de stad een skigebied met een moderne en rustige sfeer. Op een groot gebied van gemarkeerde loipes is het skiën het hele jaar door zeer populair. Met een hoogte tot 2500 m blijft Luz-Ardiden het populairste gebied voor skiërs. Het is ook mogelijk om andere sneeuwsporten te beoefenen of te genieten van de moderne faciliteiten van het gebied. Iedereen kan genieten van de infrastructuur, de skilift of de verschillende sportfaciliteiten. Naast Luz-Ardiden zijn ook de skigebieden van Le Grand Tourmalet en Gavarnie beroemd in de winter. Ook in het zomerseizoen is fietsen erg populair. Bovendien was Luz een etappe die bereikt moest worden tijdens de Tour de France. Met zijn verkwikkende lucht en zijn hoogte die veel bezoekers aantrekt, is de berg ook een ontspannende plek om te wandelen, vooral voor degenen die genieten van een verblijf in de Camping de la Tour, die slechts een paar minuten rijden is. Hoewel zeer gewaardeerd door vakantiegangers en sportliefhebbers, worden hier ook schoolvakanties georganiseerd.

In de omgeving van Luz Saint Sauveur zijn er tal van wandelroutes voor alle niveaus. Of u nu een wandelaar of een eenvoudige toerist bent, u vindt altijd de beste bestemming om te genieten van prachtige panorama's en buitengewone plaatsen. Door aan dit avontuur te beginnen, bent u vrij om op uw eigen tempo de prachtige paden en onvergetelijke landschappen te verkennen.

Een zeer rijk toeristisch gebied

Met een korte omweg naar de Pic de Midi of een winstgevende week om de natuur van het dorp te bekijken, bevat Luz-Saint-Sauveur ook enkele zeer belangrijke historische monumenten. U kunt genieten van de beroemde Tempelierskerk die werd gebouwd rond de 12e eeuw. Symbool van het lokale geloof en monument bij uitstek dat door de eeuwen heen is verlaten, de kerk is nog steeds erg populair en wordt gewaardeerd door haar zeer oude structuur. Op sommige plaatsen bevindt zich ook het kasteel Sainte-Marie, dat op de top van een rotsachtige uitloper ligt. De ruïnes, gebouwd in de 10e eeuw, blijven zichtbaar vanuit het dorp. Bezoeken kunnen dagelijks worden gemaakt. Vanwege de geografische ligging, kan het bereiken van het kasteel ook een sportsessie zijn in de vorm van wandelen. Een adembenemend uitzicht is zeer aangenaam wanneer u bij het kasteel aankomt. Luz-Saint-Sauveur is ook een geweldige kans voor mensen die het water nemen, want de stad is een beroemde kuuroord voor de behandeling van flebologie en luchtwegen. Niet alleen uw geest die u zal bedanken voor uw ontspannen verblijf in deze voordelige regio, maar ook uw lichaam.

Tijdens uw vakantie in de Hautes-Pyreneeën, ook ontdekken :

Camping Argeles Gazost
Camping Tourmalet
Camping Gavarnie
Camping Hautes-Pyrénées
Camping Lourdes
Camping Hautacam
Camping Cauterets
Camping le Val d'Azun

 
 
Camping du Domaine de la Tour en Hautes-Pyrénées
 
Onze andere campings
Camping Lavedan dans les Hautes Pyrénées Camping l'Arriou dans les Hautes Pyrénées
Onze partners
Tourmalet expérience Camping Hautes-Pyrénées région Occitanie Camping qualité Camping pas cher, Domaine de La Tour Hautes-Pyrénées